Rij / Faalangst

Het leren autorijden is best spannend. Je moet nogal wat leren en dat in het drukke verkeer.

Voor sommigen echter is het allemaal zo spannend, zodat ze eigenlijk niet goed genoeg kunnen presteren om hun rijbewijs te behalen, of indien ze al hun rijbewijs hebben, niet meer de weg op durven. Voor beide doelgroepen hebben wij de oplossing.

Faalangst

Kandidaten met faalangst, hebben erg veel moeite om onder druk te presteren. De angst om fouten te maken is dermate groot dat ze bijna onmogelijk een normaal examen met goed gevolg kunnen afleggen. Voor deze groep hebben wij een speciale aanpak ontwikkeld. Vertrouwde omgeving en instructeur, rust in de auto en duidelijke uitleg en training zijn enkele ingrediënten.

Daarnaast heeft het CBR een speciaal faalangst examen in het leven geroepen. Aan alle kanten wordt dus geprobeerd ook deze kandidaten tegemoet te komen.

Rijangst

Rijangst heeft doorgaans niet zoveel met faalangst te maken, maar is meestal ontstaan door vervelende (traumatische) ervaringen in het verkeer. Het kan de besten overkomen, zowel jong als oud, dat je op een gegeven moment zo bang bent in het verkeer dat je de auto liever laat staan.

Rijschool Emmy laat je stapsgewijs ondervinden waar je precies bang voor bent en hoe je deze angst kunt overwinnen. Het doel is hierbij niet dat je geheel vrij van angsten zult zijn, maar onze aanpak is er vooral op gericht dat je weer vertrouwen in jezelf en je omgeving krijgt en daardoor zelfstandig en veilig de auto weer gaat gebruiken.

Veel angsten zijn reëel, verkeer kent ook inderdaad risico's, maar wij gaan samen met jou de risico's tot normale proporties terugbrengen. De beren op de weg zullen weer verdwijnen.

Overtuigd?
Neem contact op!


Contact us